Daca intotdeauna ai visat ca nunta ta sa fie una de poveste si in acelasi timp te pasioneaza fascinantele intamplari de basm, visul tau se poate transforma in realitate pentru o zi, iar evenimentul tau va deveni o poveste cu domnite si cavaleri in care tu joci rolul principal.
Nunta cu tematica medievala reprezinta o imbinare armonioasa a simbolurilor clasice pe care le urmam chiar in cadrul ceremoniilor din prezent, cu romantismul traditional, specific epocii. Asa ca, daca iubesti traditia, de la meniu la stilul vestimentar, si iti doresti un eveniment de-a dreptul de poveste, tematica medievala este cea mai potrivita pentru nunta ta.
Tesaturi si croieli romantice pentru o nunta de basm
Nunta cu tematica medievala pune accentul pe vestimentatie, pe croiul pieselor vestimentare, dar si pe tesaturile folosite pentru decorarea salii unde are loc evenimentul. Pentru ca rochia de mireasa sa fie inspirata de epoca medievala este important ca aceasta sa respecte o anumita croiala. In privinta paletei cromatice, rochia de mireasa traditionala era albastra, aceasta culoare simbolizand puritatea insa, adaptarea moderna a acestei tematici iti permite sa jonglezi cu paleta cromatica.Tesaturile folosite pentru decorarea salii de eveniment, a meselor si a scaunelor, trebuie sa fie cat mai fine, cele mai potrivite fiind matasea, brocartul si taftaua.
Culori indraznete in stil medieval
Revenind la aspectul cromatic, nunta in stil medieval pune accentul pe culorile indraznete si pe imbinarile creative dintre nuantele puternice de rosu (rosu bordo), albastru, violet, verde padure sau portocaliu cu accente de auriu, argintiu sau aramiu. Cele din urma elemente ale paletei cromatice pot reprezenta elemente inedite ale vestimentatiei si ale tesaturilor decorative, dar in acelasi timp pot caracteriza decoratiunile, de la farfurii si pahare, pana la platose, sabii, armuri, coifuri, sfesnice cu brate frumos impletite, toate acestea creand un scenariu unic, de poveste, pentru evenimentul tau.
Invitatii scrise de mana pe hartie pergament
Introdu-i pe invitatii tai in aerul de poveste al nuntii tale inca de la inceput si opteaza pentru invitatiile pe hartie pergament care amintesc de scrisorile pline de farmec ce raspandeau vestile in epoca medievala si isi purtau mandre sigiliul. Nu trebuie neaparat sa fie scrise de mana, insa se poate opta pentru un font caligrafic deosebit.Oferirea unor invitatii in ton cu evenimentul medieval pe care il organizezi ii va determina pe invitatii tai sa abordeze o tinuta demna de povestea pe care doresti sa o conturezi.
Decoratiuni florale fermecatoare
Florile aveau o mare insemnatate in perioada medievala, ele fiind incarcate de simboluri. Iedera era considerata floarea traditionala pentru nunta in epoca medievala, aceasta simbolizand puritatea si dragostea mirilor. Iedera poate fi imbinata intr-un mod creativ cu alte flori cum ar fi trandafirii, crinii albi sau margaretele. De asemenea, din decoratiunile florale nu ar trebui sa lipseasca nici ierburile cu parfum medieval, ce vor rescrie in termeni olfactivi simboluri ale fertilitatii si ale norocului. Printre aceste plante care insufletesc elementele decorative florale se numara lavanda, rozmarinul, salvia, spicele de grau si musetelul, sau se poate opta pentru crengute inflorite in cazul in care evenimentul este organizat in plina primavara.Decoratiunile din flori uscate, in nuante tomnatice, pot fi o alegere potrivita in cazul in care evenimentul este organizat in acest anotimp.
Elemente decorative medievale
Pe langa decoratiunile florale, atmosfera medievala este redata si prin folosirea unor elemente unice, rupte parca din epoca pe care incercam sa o transpunem in realitatea zilelor noastre. Printre acestea se numara steagurile heraldice ce pot purta initialele mirilor, platosele si sabiile care amintesc de curajul cavalerilor, candelabre din lemn sau fier forjat, lumanari de dimensiuni generoase, servetele din material textil, rame argintate sau din lemn.
Festin medieval cu accente moderne
Meniul unei nunti in stil medieval reprezinta un aspect foarte important pentru acest eveniment. Meniul ales trebuie sa imbine armonios festinul medieval, rustic, din care nu lipsesc aromele fine ale branzeturilor alaturate unor fructe precum merele, perele, strugurii. Felul principal se formeaza in jurul delicioasei fripturi de vanat sau de vitel, la care se adauga placintele aromate cu carne sau branza si verdeturi proaspete. Toate acestea vor fi stropite din plin cu vin rosu ce va fi servit din carafe, iar indragostitii care isi unesc destinele vor sorbi licoarea bahica din potire argintate.Traieste o nunta ca in povesti cu tematica medievala in care personajul de basm vei fi chiar tu.