fbpx

Coronițe din flori – accesoriul preferat al mireselor în anul 2016

Coronițe din flori – accesoriul preferat al mireselor în anul 2016

Coronițele din flori naturale sunt accesoriul preferat al mireselor în acest an. Ele se ptorivesc aproape oricărei tematici și se încadrează perfect în atmosfera romantică a unui asemenea eveniment. Deși coronițele din flori sunt un accesoriu care a câștigat multă popularitate în ultimul timp, istoria lor este una foarte interesantă și datează încă din vremuri îndepărtate. Mai mult decât atât, alături de latura estetică, ele au o simbolistică aparte.

Povestea coronițelor din flori este strâns legată de Grecia antică. Acestea erau purtate în cadrul mai multor sărbători, scopul purtării lor fiind preamărirea zeilor. Tot în această perioadă era populară celebra coroniță de lauri folosită pentru încununarea celor cu fabuloase victorii în lupte, în semn de respect. În aceeași perioadă, în China, miresele purtau pe cap, în timpul ceremoniilor de nuntă, coronițe din flori de portocal ca simbol al fertilității.

În Epoca Medievală, cununa de flori a cunoscut o oarecare decădere, motivul principal fiind cel religios. Se considera că doar în timpul ceremoniilor specifice practicilor păgâne se foloseau coronițe din flori, fapt pentru acestea erau percepute într-un mod negativ.

În timpul Epocii Victoriene, coronițele din flori au redevenit populare în Europa. Inspirată de cultura asiatică, Regina Victoria a purtat coronița din flori de portocal în timpul căsătoriei sale cu Prințul Albert, în anul 1840. După acest eveniment, florile de portocal au fost asociate cu momentul căsătoriei.

Coronițele din flori au fost reinventate la sfârșitul anilor 1960, în era hippie. Coronițele colorate au devenit un accesoriu must-have în garderoba oricărei femei îndrăgostite de cultura hippie.

În prezent, coronițele din flori sunt un accesoriu îndrăgit atât de către miresele moderne, cât și de către doamnele și domnișoarele dornice să adauge un strop de culoare garderobei lor. Sunt un accesoriu unic și ușor de personalizat, ele putând fi adaptate oricărei tematici.

Ce părere aveți despre coronițele din flori?

Lasa un Comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don`t copy text!