fbpx

5 Sfaturi practice pentru dansul mirilor

5 Sfaturi practice pentru dansul mirilor

Dacă urmează să te căsătorești, probabil deja te gândești la cel mai intens moment al evenimentului tău – dansul mirilor – când toate privirile sunt îndreptate către tine și alesul inimii tale.

Cu siguranță îți dorești ca dansul vostru să fie unul spectaculos, dar în același timp ieșit din tipare pentru că, să recunoaștem, te-ai săturat să vezi mereu aceleași dansuri clasice, lipsite de farmec.

Urmează sfaturile de mai jos pentru a pune în scenă un dans al mirilor care nu va fi uitat niciodată.

Ce reprezintă dansul mirilor?

Înainte de toate, hai să vedem care este povestea din spatele acestei tradiții.

Dansul mirilor, cunoscut și drept valsul mirilor sau valsul miresei, marchează oficial începutul petrecerii. Încă din timpuri îndepărtate, dansul mirilor a reprezentant un moment esential al petrecerii. Este de înțeles că în vremurile străvechi, mai precis în jurul secolului an XVII-lea, a dansa nu era o mare filosofie, dansul ca simbol pentru a deschide o petrecere fiind practicat și de către cei care organizau un bal, de exemplu. Imediat ce dansul oficial se încheia, toți oaspeții erau invitați la dans. Așa se face că, această tradiție a fost ușor, ușor transpunsă și în ritualul nuptial.

În România, această tradiție a fost adoptată mai târziu. Este îmbucurător faptul că, de la clasicul vals pe care toți mirii îl aveau drept reper acum câțiva ani, cei care se căsătoresc devin din ce în ce mai creativi atunci când vine vorba de organizarea acestui moment special. Dar despre asta îți vom spune în rândurile care urmează.

Dansul miresei este obligatoriu?

Nu. Dansul miresei nu este un moment obligatoriu, dar este perfect pentru a sparge gheața și pentru a porni petrecerea. Iar dacă îți pui creativitatea la încercare, vei transforma dansul mirilor într-un moment de neuitat.

5 Sfaturi pentru un dans al mirilor memorabil

Te-ai hotărât să spargi gheața într-un mod inedit și ai vrea ca dansul mirilor să fie unul de neuitat? Iată ce te sfătuim:

  1. Alege o melodie care să vă reprezinte (sau mai multe)

Pare simplu dar nu este deloc așa. Alege o melodie, sau mai multe în cazul în care îți dorești o coregrafie complexă, care să se potrivească tematicii evenimentului tău.

Conform tradiției, melodia ar trebui să fie un vals, însă nimeni nu își dorește să vadă un cuplu dansând pe o melodie monotonă la începutul petrecerii. Asigură-te că melodiile alese sunt dansabile și deloc anoste. Spre finalul evenimentului, când toată lumea este deja obosită, se acceptă astfel de melodii, însă începutul trebuie să fie exploziv.

  1. Ia lecții de dans

În cazul în care nu sunteți dansatori profesioniști, lecțiile de dans sunt aproape obligatorii. Apelează al un coregraf care va face din dansul vostru un moment de neuitat, mai ales dacă vreți ceva inedit.

În plus, un coregraf te poate ajuta să alegi melodiile potrivite.

Începeți lectiile de dans cu câteva luni înainte de marele eveniment pentru a avea timp să exersați.

  1. Exersați în hainele festive

Este foarte important ca în momentul dansului să vă simțiți în pielea voastră, dar o pereche de pantofi care te strânge s-ar putea să ruineze momentul. De aceea e indicat să exersați și în rochia, respectiv costumul și pantofii pe care îi veți purta în ziua cea mare pentru a evita surprizele neplăcute.

  1. Simțiți-vă bine împreună

Invitații își doresc să vadă un cuplu care se simte bine pe ringul de dans și nimic nu va fi mai încântător decât momentul vostru în care arătați cât de mult vă distrați. Lecțiile de dans nu doar că vă ajută să creați un moment special, dar vă ajută să vă relaxați, să petreceți timp împreună și să vă distrați în perioada tensionată a pregătirilor.

  1. Creează un decor special

Dacă locația îți permite, încă de la primele pregtiri asigură-te că ringul de dans va fi încadrat și delimitat corespunzător printr-un decor potrivit. Pentru decorul sălii te putem ajuta cu cele mai inedited idei.

Aveți și alte sfaturi pentru un dans al mirilor reușit? Le așteptăm în secțiunea de comentarii.

photo:pixabay.com

Lasa un Comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don`t copy text!