fbpx

Nunta în stil medieval – o alegere îndrăzneață

Nunta în stil medieval – o alegere îndrăzneață

Orice mireasă își dorește o nuntă de poveste, însă cele care aleg nunta în stil medieval chiar vor avea parte de una în care domnițele și cavalerii vor prinde viață.

Romantismul și misterul vor fi transpuse perfect într-o nuntă cu tematica medievală. Fie că alegi stilul renascentist plin de eleganță, sau te îndrepți către o petrecere inspirată de ospețele celtice înțesate de simboluri, nunta în stil medieval este o alegere îndrăzneață, fapt pentru care îți și recomandăm această tematică. Este diferită față de nunțile clasice. Într-un amalgam de evenimente trase la indigo, nunta în stil medieval surprinde plăcut prin originalitate, dinamism și culoare.

Poți da frâu imaginației tale – nu că în cazul altei tematici nu ai putea să îți pui creativitatea la încercare, dar să reinterpetezi poveștile cu cavaleri și domnițe în timpurile moderne necesită o viziune aparte.

În plus, elmenetele de inspirație medievală pot fi integrate cu ușurință în cadrul unui eveniment cu accente clasice, în cazul în care îți dorești să combini creativ modernul cu inspirațiile istorice. În plus, cele mai multe dintre tradițiile nupțiale pe care le respectăm în zilele noastre au luat naștere în epoca medievală.

Invită-ți oaspeții într-o lume de poveste!

Iată cum să organizezi o nuntă în stil medieval în 6 pași simpli:

O locație de basm

Atunci când te gândești la un eveniment cu tematica medievală, locația este un element cheie. O grădină înverzită ar fi alegerea perfectă, însă această locație vine la pachet cu multe avantaje, dar și cu dezavantaje. Prin decorațiuni alese, poți transforma aproape orice locație – cort sau restaurant, într-o adevărată sală de bal.

Alege o locație spațioasă pe care o vei contura cu decorațiuni specifice – armuri, platoșe și săbii care ne amintesc de curajul cavalerilor, steaguri heraldice, decorațiuni florale de sezon, coroane împodobite cu pietre semiprețioase, decorațiuni din fier forjat sau lemn, cupe argintate din care invitații vor servi vinuri alese alături de bucatele demne de un festin medieval. Dar aici intrăm deja într-o altă poveste.

Ospățul medieval

Dacă îți dorești bucate tradiționale, atunci acestea se vor integra perfect în tematica medievală. Carnea va fi elementul principal al ospățului – poți opta pentru purceluș de lapte, carne de vânat, rață, prepeliță, miel alături de brânzeturi atent alese și potrivite cu fructe pe măsură. Pâinea de casă și plăcinta nu trebuie să lipseacă.

Bineînțeles, trebuie să te gândești și la invitații tăi vegetarieni. Pentru ei poți pregăti plăcinte cu legume, verdețuri și ciuperci, salate și fructe.

Vesela și tacâmurile se vor încadra și ele în poveste. Înlocuiește paharele cu pocale și servește mâncarea de pe platouri mari.

Tortul de nuntă

Ei bine și aici e mult loc de creativitate. Cel mai potrivit este un tort neglazurat, ornat din belșug cu fructe sau chiar cu flori. Simplu și de efect, tortul neglazurat poate costa mai puțin decât unul glazurat și îl poți face chiar și tu.

Invitații pe hârtie pergament

Atunci când organizezi un eveniment cu o tematică anume, oricare ar fi aceasta, este important să îi introduci pe invitații tăi în atmosferă prin invitații atent alese. Pentru tematica medievală, invitațiile pe hârtie pergament sunt alegerea potrivită. Alege fonturi de mână și concepe un mesaj inedit pentru invitațiile care își vor purta mândre sigiliul de ceară roșie.

Decorul medieval și aranjamentele florale

Decorul medieval va fi insuflețit de aranjamentele florale. Aici îți poți pune imaginația la încercare și poți jongla cu flori de sezon sau cu flori de câmp alături de alte elemente din natură – crenguțe, fructe, spice de grau. Aranjamentele florale, inclusiv buchetele, vor fi lejere, ușor dezordonate.

Vestimentația

În ceea ce privește rochia de mireasă, ai fi surprinsă dar rochia albă nu intră în această ecuație. În schimb, poți purta o rochie albastră – simbolul purității în epoca medievală, lila sau vișinie, dar dacă îți dorești neapărat o rochie în culoarea deschisă, poți crea combinații de culori inedite. În epoca medivală miresele nu purtau voal, în schimb își accesorizau părul cu fel de fel de coronițe din flori sau bentițe aurite.

Și mirele trebuie să poarte un costum demn de un cavaler neînfricat.

Muzica medievală

O nuntă în stil medieval nu ar fi completă fără o muzică pe măsură. Bineînțeles, poți strecura li melodii moderne, însă pentru momentele cheie optează pentru acorduri medievale, poate chair celtice, interpretate la flaut sau chiar la harpă. Poți angaja un muzician iscusit sau poți aranja cu DJ-ul să introducă și melodiile specifice.

Nu este deloc complicat să te transformi într-un personaj de poveste prin alegerea acestei tematici pentru evneimentului tău. În plus, nu este o tematică foarte costisitoare, însă orginalitatea și creativitatea vor fi elementele cheie care vor aduce zâmbete pe chipul invitaților tăi și vor intipări amintiri de neuitat.

Fii diferită! Alege o tematică reprezentativă pentru personalitatea voastră și arătați lumii cât de mult vă iubiți în cadrul unui eveniment pe care nimeni nu îl va uita.

Lasa un Comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don`t copy text!