fbpx

Cum să îți alegi buchetul de mireasă perfect?

Cum să îți alegi buchetul de mireasă perfect?

Buchetul de mireasă este unul dintre cele mai importante accesorii din ziua celui mai frumos eveniment din viața unei mirese. Alegerea buchetului de mireasă este un pas foarte important, iar atunci când faci acest pas este bine să ții cont de anumite aspecte pe care ți le vom prezenta în rândurile de mai jos.

Buchetul de mireasă nu este definit doar prin prisma florilor care il alcătuiesc, ci și prin prisma formei sale, fiecare buchet de mireasă exprimând o anumită atitudine si, mai mult decat atât, fiecare buchet, în funcție de forma sa, scoate în evidență anumite trăsături, ca de altfel orice accesoriu.

Buchet rotund2

Care sunt factorii care influențează alegerea buchetului de mireasă?

 1. Ține cont de înlțimea ta și de forma corpului tău. Dacă ești mică de înălțime, alege un buchet de mici dimensiuni, rotund și nu unul în cascadă, cel din urmă fiind potrivit mai ales pentru o mireasă înaltă. De asemenea, pentru miresele mai plinuțe, un buchet rotund, de dimensiuni potrivite, este mult mai grațios.
 2. Ia în conisderare aspectul rochiei de mireasă. Dacă rochia ta de mireasă este voluptoasă, atunci alege un buchet de dimensiuni mai mari pentru că altfel riști ca acesta să se piardă în valurile de material. În caz contrar, la o rochie pe corp, alege un buchet de dimensiuni mai mici care îți va pune silueta în evidență. Dacă rochia ta de mireasă este bogat accesorizată, alege un buchet mai simplu pentru a nu epata accesoriile deja prezente pe rochie (cristale, flori, fundițe sau alte detalii).
 3. Pentru o nuntă clascică, alege un buchet rotund, având în vedere că această formă caracterizează încă din cele mai îndepărtate timpuri buchetul de mireasă. Este versatil și se potrivește oricărei tematici, dar și oricărei ținute. Mai mult decât atât, buchtul de mireasă rotund este și cel mai ieftin.
 4. Alege un buchet în cascadă pentru un eveniment elegant și sofisticat.
 5. Ține cont de tematica evenimentului tău. Aceasta va influența alegerea florilor pentru buchetul de mireasă.
 6. Alege flori care te reprezintă și care îți pun în evidență personalitatea și sentimentele. Despre simbolistica florilor de nuntă poți afla mai multe din acest articol

Buchet alb

5 Sfaturi utile

 1. Înainte de a-ți alege buchetul, alege-ți rochia de mireasă.
 2. Ține cont de locul în care îți vei organiza evenimentul.
 3. Integrează buchetul în întregul decor.
 4. Ține cont de anotimp.
 5. Personalizează-ți buchetul de mireasă.

 

Lasa un Comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Don`t copy text!