fbpx

21 De idei îndrăznețe pentru o nuntă vintage

21 De idei îndrăznețe pentru o nuntă vintage

Când spui vintage spui romantism și eleganță într-un singur cuvânt. Un lucru este clar, această tematică nu se va demoda niciodată și se potrivește oricărui sezon. Este încărcată de simboluri și foarte versatilă pentru ca tu să îți pui amprenta și să o personalizezi după bunul plac.

Ce spui, te încântă o nunta vintage? Este foarte la modă în zilele noastre și nu este de mirare.

În rândurile care urmează îți vom prezenta 21 de idei creative și deloc costisitoare care cu siguranță te vor face să îmbrățișezi această tematică pentru evenimentul tău, însă nu înainte de a-ți prezenta câteva trăsături ale acestui stil.

Curentul vintage

După cum numele sugerează, este inspirat de tendințele specifice anilor ’20 – ’70 în materie de vestimentație, accesorii, make-up, muzică și decor. Fie că vrei să te lași inspirată de petrecerile luxoase organziate de Marele Gatsby, sau te atrage look-ul anilor ’50, tematica vintage va arăta întotdeauna bine și va imprima oricărui eveniment eleganță și rafinament, într-o notă jovială.

Nunta vintage

Și acum urmează ideile pe care ți le propunem pentru o nuntă vintage așa cum visezi, plină de inspirație, și personalitate.

 1. Alege o sală potrivită – saloanele de tip ballroom sunt cele mai potrivite pentru că pot fi amanajate cu ușurință. Nunta vintage se încadrează de minune și în grădină!
 2. Pentru decorațiuni deosebite, mergi la magazinele de antichități. Acolo vei găsi multe lucruri frumoase, de la rame foto atent lucrate, până la țesături autentice și decorațiuni din porțelan.
 3. Alege o combinație de culori – culorile pastelate se potrivesc cel mai bine cu această tematică așa că joacă-te cu ele.
 4. Pentru accesorizarea scaunelor, folosește buchețele mici de flori uscate sau dantelă pentru a imprima aerul vintage, indiferent dacă evenimentul are loc în grădină sau în interior.
 5. Rochia cu mâneci lungi este alegerea perfectă pentru o nuntă în stil vintage. Cu broderii, dantelate, accesorizate cu perle sau cu imprimeuri florale, rochiile vintage debordează de eleganță. Ține cont de următoarele aspecte: în anii ‘20, rochiile era accesorizate cu paiete, probabil ai remarcat acest lucru în filmele de epocă, în anii ‘30, rochiile erau formate din două piese, o piesă propriu-zisă și accesoriul brodat ce se purta pe deasupra primei. În anii ‘40 accentul era pus pe silueta miresei, urmând ca în anii 50 corsetul să devină vedeta. În anii ‘60 erau la modă rochiile scurte de mireasă și cele cu imprimeuri florale, iar în anii 70 paietele au revenit în forță.
 6. Înlocuiește voalul cu o coroniță din flori, o bentiță din mărgele, pietre semiprețioase, sau cu voalul plasă specifice perioadei.
 7. În ceea ce privește aranjarea părului, optează pentru un coc șic sau pentru bucle lejere.
 8. Machiajul specific tematicii vintage va fi simplu, natural, dar în același timp misterios.
 9. Optează pentru flori clasice pentru buchetul de mireasă. Un buchet lejer, din trandafiri și bujori, în culori pastelate, cărora li se vor adăuga elemente verzi, pentru crearea unui contrast deosebit, va complet perfect tematica vintage.
 10. Pentru un eveniment cu tematica vintage, poți alege flori dintre cele mai variate: flori de câmp sau de grădină, liliac, hortensii, iasomie, gerbera.
 11. Accesorizează-ți buchetul de mireasă cu o camee sau cu orice alt accesoriu deosebit moștenit de la mama sau bunica.
 12. Dacă vrei să te bucuri mult timp de buchetul tău de mireasă, poți opta pentru unul din materiale textil, accesorizat cu bijuterii specifice epocii.
 13. Pentru transportul în ziua cea mare, optează pentru o mașină de epocă.
 14. Folosește ceștile de ceai din porțelan pe post de suport pentru lumânări sau pentru mici aranjamente florale.
 15. Dantela este un element cheie al decorului vintage, așa că nu ezita să o folosești.
 16. Creează un docor special folosind vechi rame foto. Îți poți etala fotografiile de familie, sau poți crea alte decorațiuni, cum ar fi elemente pentru numerotarea meselor sau meniuri.
 17. Folosește pagini de cărți cu apect învechit pentru a crea decorațiuni unice. Poți crea flori din hârtie pe care să le încorporezi altor elemente de decor.
 18. Tot din cărți vechi poți crea elemente centrale pentru mesele invitaților. Formează un suport din trei cărți, de preferat îmbrăcate în piele, pe care poți așeza un ceainic cu un mic buchet de flori (vezi mai sus cum poți integra elementele din ceramică).
 19. Dacă, în mod obișnuit, coliviile sunt un element care nu își au locul în decorul nuptial, în această tematică ele se integrează perfect. Poți creea elementele centrale folosind colivii cu aspect retro în care ai introdus aranjamente florale, sau le poți folosi pentru a colecționa bilețele scrise de către invitații tăi.
 20. Închiriază sau cumpără de la un magazin de antichități, măsuțe vintage pe care le vei folosi pentru candy bar. Astfel, colțul dulce va ieși în evidență într-un mod deosebit.
 21. Pentru tortul de nuntă optează pentru unul fără glazură, decorat cu fructe sau flori.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile noastre pentru nunta vintage.

Dacă vrei să organizezi o nuntă tematică, te așteptăm la NuovaIdea!

Lasa un Comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Functie inactiva!